Împreună pentru piața muncii incluzivă

Obiceiuri si traditii

Nunta

Peţitul, logodna, înţelegerea asupra zestrei şi plecarea lăzii de zestre din casa miresei, precum şi chemarea la nuntă şi masa mare sunt elemente ale nunţilor de din Comuna Ghidici.

 

Traditii de iarna

Printre cele mai spectaculoase obiceiuri de iarnă care se mai păstrează și astăzi, se regăsesc: întrecerea înot a bărbaţilor pentru a scoate din apă Sfânta Cruce aruncată de preot,  „Botezatul cailor”, „Păzitul fântânilor” şi cel practicat de fete, care pun busuioc sub pernă pentru a-şi visa alesul. In Comuna Ghidici se mai păstrează încă obiceiul împodobirii „Bradurilor”. În comuna Ghidici, este împlinit, pe 24 februarie, ritualul cunoscut sub denumirea de ”Încuratul cailor” sau ”Caii lui Sântoader”.

 

Ziua comunei Ghidici

Se organizeaza concerte si spectacole in aer liber, unde toti membrii comunitatii se intalnesc si petrec ziua comunei Ghidici.

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 – 2020 Axa prioritară 4: „Incluziunea socială și combaterea sărăciei” Obiectivul tematic 9: Promovarea incluziunii sociale, combaterea sărăciei și a oricărei forme de discriminare Titlul proiectului: „Împreună pentru piața muncii incluzivă” ID proiect: POCU/20/4/2/101510 Beneficiar: Comuna Ghidici, Județul Dolj Conţinutul acestor materiale aferente site-ului nu reprezintă obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României. Pentru informatii detaliate despre celelalte programe cofinantate de Uniunea Europeana, vizitati www.fonduri-ue.ro

Please publish modules in offcanvas position.